diary budak tembam

HELLO WORLD my name is nurul najiea jiea. I'm from klang. my age is 18 years old. love to having lots of friends ! and i proud to be myself. ( follow me and i will follow you back )


HE'S MINE Sabarudin Bin Abdul Mutalib doraemon. from klang. 20years old. he's mine since 23march12 and he will always mine forever. . sayang, i will always pray for our relationship. . iloveu sayang

DIE ATAUPUN DIE
Saturday, 23 June 2012 ? 0 Budak Comel ?


asalamualaikum :)
sakitkan bile dapat tau kalau bf kite ade perempuan lain? kalau kate tak tu, nampak sangat menipunye. jiea mengaku, dari awal tahun 2012 sampai sekarang ade due orang lelaki yang jiea tak mampu untuk tolak. . suatu mase dulu jiea bertekad nak pilih salah satu je, tapi diri jiea, hati jiea tak tau mane satu yang terbaik untuk jiea dan mase depan jiea. . masing2 ade kelebihan dan kekurangan tersendiri. . tapi due2 jage jiea dengan sempurne sangat2. . kalau jiea tolak A, jiea takut die tak kuat. . kalau jiea tolak B. . jiea takut die kecewe. . jiea takut due2 buat bende bukan2. . jiea kenal diorang. . jiea tak nak. . jiea dah anggap diorang sebahagian dari hidup jiea. . cahaye yang menyinari jiea. . YA ALLAH, TUNJUKKAN LAH JIEA KEPUTUSAN YANG TEPAT :(

si B kenal dengan si A. . tapi si A tak kenal dengan si B. . kadang2 jiea takut sangat nak keluar dengan si A/B. . jiea takut ade perasaan cemburu atau tak puas hati yang timbul. . jiea tak nak. . niat jiea ikhlas sayangkan diorang, cume jiea masih belum dapat keputusan yang pasti siape yang boleh dampingi jiea dan bimbing jiea hingge ke hembusan nafas terakhir jiea. .

hati cakap suruh pilih si B sebab die yang banyak jage jiea selame ni. sampai die sanggup tidur atas motor semate untuk jage jiea bile jiea dah balik rumah. . die tak pernah bagitahu jiea yang die tidur depan rumah jiea. . tapi ade 1 hari tuh die kantoi sebab mase tu jiea nak keluar pergi beli makanan dekat luar. . nampak die. . family die pun semua dah tau tentang die sayangkan jiea dan niat die nak ambik jiea sebagai isteri die yang sah. . jiea pun selalu jugak lah jumpe dengan family die. . mak ayah baik sangat dengan jiea. . dan sebab tu jugak lah hati macam berat sangat nak tinggalkan si B ni. . takut perasaan family die terguris :'(

si A pulak, hanyer die je yang faham diri jiea. hanyer die sorang je yang mampu lawan ego jiea. . hanyer die sorang je yang boleh selami hati keras jiea. . yang boleh membezakan mane 1 watak jiea dalam 1001watak yang jiea pernah tunjuk dekat die. . die penyabar sangat2 dengan segale kerenah jiea. . baran jiea. . susah sangat nak tolak die dari hidup jiea. . die cahaye yang berbeza. . bukan kate2 manis yang sellau diungkapkan. . tapi malahan makian dan pertengkaran. . tapi. . pertengkaran tuh lah yang banyak membuat hati kitorang bergabuung menjadi satu. . pertengkaran tuh lah yang memaniskan hubungan kitorang. . die chaye yang berbeza. . yang tak pernah jiea jumpe sebelum nih. .

sekarang, jiea dengar si A dah ade perempuan lain. . tapi, jiea pun tak tau lah sejauh mane kebenaran cerite yang jiea dapat tuh. . si A bersumpah atas name Allah yang die takade perempuan lain. . die cakap mungkin ade orang yang sengaje nak merosakkan hubungan kitorang. . tak dinafikan sejak kitorang mule2 couple. . ade je orang yang tak puas hati dengan hubungan kitorang. . si B pulak. . masih menaruh harapan pade kakak angkat die yang die cintai sejak 2tahun yang lepas. . jiea terbace dalam account fb si B. . luluhnye hati jiea. . Allah je yang tau. .

jiea dah tak tau nak buat ape sekarang. . jiea tak tau nak pilih siape. . si A mintak pertahankan. si B mintak dilepaskan andai jiea dah tak percayekan die lagi. .

#MR.F. . . . saye akan ingat semue pesanan yang pernah awak sampaikan pade saye sebelum awak pergi untuk selamenyer. . saye akan ingat sampai hembusan nafas terakhir saye. . saye takkan mudah untuk jatuh lagi. . awak takade tandingannyer dalam hati saye. . semoge awak bahagie :')


♥NURUL NAJIHA AZIZI♥




Older Post . Newer Post