diary budak tembam

HELLO WORLD my name is nurul najiea jiea. I'm from klang. my age is 18 years old. love to having lots of friends ! and i proud to be myself. ( follow me and i will follow you back )


HE'S MINE Sabarudin Bin Abdul Mutalib doraemon. from klang. 20years old. he's mine since 23march12 and he will always mine forever. . sayang, i will always pray for our relationship. . iloveu sayang

HOSPITAL
Monday, 30 July 2012 ? 0 Budak Comel ?

asalamualaikumm :)

1a.m ( 21july12 )
hari ni jiea gaduh dengan bf jiea. . sebab? die ambik bulat jiea. . ( bulat tu motor baru jiea. . nombor platnyer BLT, so jiea panggil lah die bulat ) jiea tak tau ape yang jiea fikir mase tu sampai hanyer disebabkan die ambik bulat. . jiea lepaskan die pergi dari hidup jiea. . kitorang gaduh mase tu pukul10. . tapi pukul1pagi  tu baru die datang rumah jiea pujuk jiea. . die bawak jiea keluar pergi makan. . sebab die mengadu kat jiea die lapar. . tak makan lagi. . jiea kesiankan die. . 


lepas dah habis makan. . jiea ade mengadu dekat die yang jiea sakit perut. . mungkin sebab gastrik yang jiea ade. . sebab sehari suntuk tu jiea tak makan ape2 lagi. . die pun suruh kawan2 die yang lain cepat. . die nak balik. . belikan jiea susu hilangkan gastrik jiea. . euww! SORRY. . tapi jiea langsung tak minum susu. . dalam perjalanan balik je tak sampai 5minit. . jiea sesak nafas. . sakit sangat2. . macam nak tercabut dade. .


die cepat2. . bawak motor laju2 singgah 7e belikan jiea susu. . tapi jiea tak boleh minum. . nak muntah. . die marah2 jiea tak minum. . die risau. . bile keadaan jiea dah teruk sangat die bawak jiea terus dekat HTAR ( hospital tengku ampuan rahimah  ) die terus call kawan2 yang lain suruh datang hospital. . 


sampai je kat hospital jiea buat keras kepale jiea taknak masuk wad. die terus bad mood dengan jiea. parking motor and tunggu kawan die lagi 3orang sampai. . sebab dalam mase yang same waktu tu kawan jiea yang sorang lagi tu accident. . bile keadaan jiea dah teruk sangat ( kebas 1 badan. badan tak boleh gerak langsung. muntah2 ) die panggil doctor suruh ambik strecher. . masuk lah jiea dalam wad kecemasan. . sampai je depan pintu doc tak bagi die masuk. . doc mintak ic jiea. . tapi mase tu jiea tak bawak purse. . call mama jiea. . mama tak angkat. . sampai ke pagi mama tak bagi ape2 respon. . huem. . puas jiea kene cucuk sane. . suntik sini. . sakit giler!! jiea disuruh berehat je sambil oxygen n air masuk dalam badan jiea. . 

nak tau tak? mase doc ambik darah. . die cucuk tangan jiea. . bile die tarik pam tu darah tak naik. . ade pun naik sikit giler. . hahahaha! 5minit lepas tu. . sorang lagi doc datang nak ambik darah. . 2minit die buat darah tak naik2. . last2 die cucuk dalam2. . pusing jarum tu 360darjah. . akhirnyer dapat jugak. . tapi sakitnyer tak terkate nak menggambarkan. .

lepas sehari kene tahan dekat sane. . akhirnyer jiea dibenarkan balikk. . HOORAYY!!!!!! sepanjang jiea ade kat sane, die lah yang paling banyak jage jiea. . and thnks jugak pade acik indon sebab jage jiea dan faham sakit yang jiea alami. . hehe. . sayang korang ketat2. . mama? langsung tak datang tengok jiea. . boss jiea risaukan jiea. . die bagi jiea cuti sampai jiea betul2 sembuh. . hehe.. 

lepas je jiea balik dari hospital. . jiea start new life dengan family baru, rumah baru and segalenyer baru. . jiea duduk rumah die dengan die n family die :))


♥NURUL NAJIHA AZIZI♥




Older Post . Newer Post