diary budak tembam

HELLO WORLD my name is nurul najiea jiea. I'm from klang. my age is 18 years old. love to having lots of friends ! and i proud to be myself. ( follow me and i will follow you back )


HE'S MINE Sabarudin Bin Abdul Mutalib doraemon. from klang. 20years old. he's mine since 23march12 and he will always mine forever. . sayang, i will always pray for our relationship. . iloveu sayang

YOU ARE THE ONLY MY HEART BEATS
Thursday, 30 August 2012 ? 0 Budak Comel ?

asalamualaikumm :)

hii bloggers2 yang selalu follow blog jiea
thanks aww
sorry lah dah lame pulak tak update
mehh duduk sini kejapp mehh.. alaa.. jangan lah malu2..
lame2 pun tak ape.. lagi best
wee

okay
entry jiea kali ni still about him *my only heart beats*
semakin hari cinta jiea makin kuat untuk die
betullah kate die
kalau tak sayang.. cakap awal2 sebab kasih sayang tu semakin hari semakin bertambah

guest what
sekarang jiea dah betul2 tak mampu untuk kehilangan die dari hidup jiea
biar sejuta kali die cakap die tak mampu cintekan jiea
biar sejuta kali die cakap yang jiea tak layak untuk die
hati jiea tetap tak mampu

korang nak tahu perkembangan jiea sekarang?
okay
kalau siape2 yang rajin follow entry2 jiea sejak jiea mule tulis blog ni
mesti tahu macam mane mase lalu jiea
merokok,shisha,dadah,rempit dan macam2 lagi
tapi sekarang jiea completely berubah

*credit to siti aisyah binti mohd sebab nak pengsan tengok perubahan positif dalam diri jiea*

die yang bangkitkan semangat jiea
die yang rendahkan panas baran dan ego dalam diri jiea
die yang buangkan sifat malas dalam diri jiea
die yang ubah penampilan jiea hinggakan jiea dah bertudung sekarang
die yang minta supaye jiea belajar masak
die yang buang segale sifat negetive dalam diri jiea
SABARUDIN BIN ABDUL MUTALIB

semua orang terkejut
die cume bagitahu jiea.. jangan pedulikan ape orang cakap
siape cakap cikaro tak boleh berubah

tapi
disebalik semua gelak tawe yang kami tunjuk bersame
takade siape tahu ape dalam hati kitorang berdue
sebuah perasaan yang terlampau sakit untuk kami bersame

jiea bukanlah wanita yang die impikan untuk menjadi pemaisuri dalam hidup die
tapi
die adalah lelaki yang jiea impikan untuk menjadi imam jiea dalam setiap solat jiea
jiea tahu jiea tak sempurne
jiea lebih mengetahui kekurangan diri jiea jiea.. jiea lebih mengetahui tentang mase silam jiea
tapi kenape die hanya nakkan kelebihan dan kesempurnaan jiea
kenape die nak tinggalkan jiea sebab kekurangan yang ade dalam diri jiea
itukah erti kate "cinte"
jiea faham die nak buat yang terbaik untuk diri jiea.. tapi jiea pun manusie biase yang tak lari dari kesilapan dan kekurangan diri yang Allah dah tetapkan dalam diri jiea
bukan jiea tak boleh berubah
ape yang jiea minta cume sedikit waktu untuk menyempurnekan lagi diri jiea

aq dan Nurul Najiea sudah 5bulan 2hari . . . mcm2 dugaan kami tempuh . . . mula2 die eg0 , die xcyg aq langsung , die ada laki laen . . . die curang dgn aq . . . aq ckp dlm hati aq , sabar din , teruskn usaha dan br'd0a . . . aq pujuk die untuk brubh , jgn pntingkn diri , jgn eg0 , jgn ikutkn panas baran . . . dan mcm2 lg lh . . . aq tetap sabar . . . sbb aq yakin akan dapat jgk hati die 1hari nnt
 . . . aq c0uple dgn die start 23.3.2012 smpailh bln 5 . . . die xcyg aq , aq usaha lg . . . bln 6 baru lh dapat rasa yg die cintakn aq . . . kwn2 aq semua cabar aq , d0rang ckp kau xkn dpt pnya . . . sbb d0rang dh try dulu . . . aq tetap dgn pendirian aq , aq xnk dgr apa orang ckp , ramai yg mengata die , tapi aq xprçaya . . . lama2 baru aq dpt th , n terserempak die dgn bf die lg 1 , dkt shell m.b.0 . . . aq xpukul laki 2 , xbuat apa2 p0wn , aq tetap c0ol . . . aq nasihat die mcm2 , susah nk dgr . . . aq usaha dgn ikhlaz barulh aq dpt apa yg aq nk . . . tapi sakit mula2 , lama2 aq rasa bhgia sgt2 . . . die dh brubh dgn byk sekali . . . allah makbulkn jgk doa aq selama nie , terima kasih ya allah . . . s0 pengajaran dkt sini , jgnlh br'putus asa dgn apa yg k0rang impikn atau mahu memilikinye . . . cuba sedaya upaya n buat dgn ikhlaz hati , bkn dgn terpaksa . . . atau taruhan . . . s0 klau k0rang nk kekal , pkir yg p0sitive shja . . . lg 1 yg pntng , apa 0rang ckp , jgn dgr ,buat b0doh jew . . . bila dh tgk dpn mata baru lh puas hati n ada bukti . . . tap klau buley , sabar lh , 2 semua dugaan , masing2 ada dugaan , klau manusia xdew dugaan , bukan idup namanye . . . klau k0rang xbuley sabar , ingt jew nama sabarudin n kisah cinta ini pantai m.b.0 . . . nk knl dgn die , bg die p0pcorn tawar . . . hahahaha . . . klau k0rang nk pendapat atau nasihat , chating jew dgn aq . . . xdew hal . . . like tau atau k0men . . .

 GAMBAR KENANGAN 1SYAWAL RAYE BERSAME *SEDONDON WARNE OREN*





♥NURUL NAJIHA AZIZI♥




Older Post . Newer Post