diary budak tembam

HELLO WORLD my name is nurul najiea jiea. I'm from klang. my age is 18 years old. love to having lots of friends ! and i proud to be myself. ( follow me and i will follow you back )


HE'S MINE Sabarudin Bin Abdul Mutalib doraemon. from klang. 20years old. he's mine since 23march12 and he will always mine forever. . sayang, i will always pray for our relationship. . iloveu sayang

FAMILY DAY 2012 AT SUNWAY LAGOON *WITH HIM♥
Monday, 3 September 2012 ? 0 Budak Comel ?


asalamualaikumm :)
woahh ! entry jiea kali ni warne pink pulak
haha
saje je tukar2 warne.. asyik warne hitam je.. boring pulak bile bace kan
meh duduk sini kejap meh.. jangan risau.. lame2 pun takpe
wee

CANON FAMILY DAY 2012
diadakan di SUNWAY LAGOON pade tarikh 1 september 12
bagi jiea.. family day tahun ni adalah family day paling gempak yang jiea pernah rasekan
a whole day playing water splash with HIM

mule2 mase nak pergi tu memang banyak sangat dugaan

-mama call pukul8:30 cakap nak pergi dah-
-kelam kabut siap dan balik rumah sebab mase tu kat rumah die-
-battery handphone pulak habis mase sampai sunway-
-tak dapat contact dengan die langsung-
-tunggu macam orang bodoh 2 jam ditengah panas-

-bila jiea dah jumpe die.. dah masuk-
-call mama tak dapat pulak-
-seluar mandi jiea, makanan semua kat mama-
-berpusing 1 sunway lagoon tu semate nak cari mama-
-bila dah putus ase die ajak jiea pergi beli je-

-tapi hargenye pulak mahal.. jiea kesiankan die-
-jiea taknak beli, die merajuk-
-akhirnyer mama call suruh tunggu kat tengah2 sunway ambik seluar mandi-
-tamat segala dugaan-

then bila semuanya dah berlalu, jiea, die and "boyfie" die ( acik indon ) pergi tukar baju untuk mandi
*psst, acik ni dah kire macam bff die lah.. kemane sahaje dimane jua mesti dengan acik*
enjoy sangat dari pukul12 petang hingga 5petang mandi dengan die dan acik
die dukung jiea mase mandi, 
jiea dukung die ( haha ! ni part paling best, semua orang pandang woah ! )
*kami ni kan terlebih sweet*
main tenggelam2, terapung2

pewh ! tak dapat jiea nak gambarkan kat sini betape gembirenye hari jiea mase tu
dah penat berendam, kitorang menikmati KFC same2 sebagai juadah makan tengahari yang telah di"sponsor"
oleh syarikat CANON OPTO SDN.BHD
lepas dah kenyang makan.. ape lagi, terjun balik lah
wee

kitorang sewa pelampung rm15
the most scarry part is mase jiea naik gelongsor panjang dengan die
woahh !
gelap giler.. menakutkan sebab tak nampak apepun kat dalam tu
berpusing2 pun tak nampak ape.. kene pandai2 lah imbangkan pelampung tu
seriously takkan naik dah

lepas dah habis main gelangsor..
kitorang main "kereta air"" 
wee
mane datang kereta air dalam tu? hahaha.. jiea saje je reka name tu
yang sebenarnye mase tu die and acik naik atas pelampung  tu dan jiea tolak diorang jalan2
wee.. pin2 pon2
best giler lenjan diorang bawah air terjun lame2
kesian diorang sesak nafas

hahaha, lepas tu giliran die pulak tolak jiea dengan acik
lepas tu baru giliran acik tolah kitorang
pewh ! sweet giler lah
best je acik lenjan kitorang pulak bawah air terjun lame2

lepas dah penat mandi, it's time to change the cloth
 tapi mase tu baru pukul4, mama janji nak ambik kitorang balik pukul 6 petang 
*mama balik rumah sebab malas nak duduk tengah2 panas lame2*
so die kesiankan acik sebab acik belum naik gelongsor lagi sebab acik bagi kitorang  naik dulu
so die minta jiea temankan acik
die takut kalau jiea tunggu sorang2 nanti ade orang ngorat jiea
tapi memang tak lah jiea nak naik gelongsor tu lagi sekali
menakutkan !


at last jiea tunggu kat tempat beg dan bagi diorang pergi naik gelongsor berdue
jiea tau kalau jiea naik dengan acik die akan jealous jugak
bukan sehari due jiea kenal diri die
SABARUDIN BIN ABDUL MUTALIB

lepas semua dah bersiap, kitorang jalan2 kat sunway piramid tengok orang main ice skate
*ini lah impian jiea dari jiea kecik, nak main ice skate yang tak pernah dapat*
and the best part is
jiea dapat pujuk die untuk main ice skate dengan jiea mase birthday jiea 14september nanti
woahh ! hoorayy !
*dah lah die tak pandai main ice skate and jiea pun tak pernah main ice skate*


ONLY ALLAH KNOW HOW MUCH I LOVE YOU SAYANG
♥ muah pipi kiri :* muah pipi kanan :* 




♥NURUL NAJIHA AZIZI♥




Older Post . Newer Post