diary budak tembam

HELLO WORLD my name is nurul najiea jiea. I'm from klang. my age is 18 years old. love to having lots of friends ! and i proud to be myself. ( follow me and i will follow you back )


HE'S MINE Sabarudin Bin Abdul Mutalib doraemon. from klang. 20years old. he's mine since 23march12 and he will always mine forever. . sayang, i will always pray for our relationship. . iloveu sayang

KEHIDUPAN♥
Tuesday, 2 October 2012 ? 0 Budak Comel ?

asalamualaikumm bloggers :)
korang3.. cube tengok gambar tu
SUBHANALLAH.. indahnya sang matahari di akhir zaman ni
jarang sangat2 dapat tengok kekuasaan Allah yang indah sangat2 macam ni
terkesima melihat ciptaan-Nya

hilang segale masalah yang membelenggu diri sejak awal pagi tadi
jiea tau.. manusia dikurniakan dengan pelbagai dugaan untuk dihadapi sebagai tande Allah sangat sayangkan kite hambenye
dan jiea jugak tau sesusah manapun hidup kite.. ade yang lebih susah dari kite

harini, disebabkan masalah kat tempat kerje MR.RIGHT jiea
jiea jadi tempat luahan die.. jiea tak kesah pun.. malahan jiea lagi happy sebab die sudi meluahkan dan berkongsi perasaan die dengan jiea
harini.. gaji die keluar rm600
die pening sangat2 sebab banyak bende perlu die langsaikan

jiea nasihatkan die.. jiea boleh kalau die nak jiea tolong die
tapi die tetap dengan keputusan die untuk pindah tempat kerje
bukan jiea nak menghalang.. cume jiea nak ikut
tapi die marah.. die kate keje je kat sini.. gaji dah okay.. kerje pun tak penat.. dekat nak ulang alik ke rumah
tapi jiea risaukan die ! die tak faham ke
tapi jiea taknak kongkong die

huu~ sabar je lah jiea dengan segalanya.. mengalah je lah
sedangkan jiea tak tahu sampai bile jiea boleh bersabar dan mengalah
pastu die nak bandingkan hidup jiea dengan hidup die
okay ! memang setiap manusie ade dugaan masing2.. berat atau ringan semua ketentuan Allah
die cakap die anak pertame.. tanggungjawab die berat
tak same dengan jiea sebab jiea anak kedue

memang anak pertame tak same dengan anak kedue
tapi anak kedue ni lah yang menanggung seribu satu beban dalam hidup die
jiea mintak maaf atas kenyataan ni.. bukan untuk memburukkan mane2 pihak
tapi untuk pengajaran kite bersame

keluarge awak memang susah
ayah awak tak bekerje.. mak awak cume berniage nasi lemak je.. awak anak pertame.. adik awak tak sekolah
tapi kasih sayang awak antare 1 same lain kuat
kalau awak duduk berbincang same2.. rendahkan ego masing2.. bekerje same.. semua tu tak mustahil yang awak akan hidup secare serdahana

tapi keluar saye?
keluarge saye memang senang
mak saye leader kat tempat kerje dengan anggaran pendapatan rm2500 sebulan
ayah tiri saye ass manager kat tempat kerje dengan pendapat 6000 sebulan
tapi awak pernah nampak kasih sayang yang terjalin antare kitorang?
awak tahu hidup saye macam mane sejak saye berumur 6tahun?

1-5tahun saye bahagie dengan nenek saye
6tahun.. saye dikembalikan kepade pangkuan mama dengan papa saye
6-7tahun, saye dijadikan mangse dera papa saye yang panas baran bile gaduh dengan mak saye
7tahun.. papa saye tinggalkan saye
mase tu kitorang tak ade pape awak.. gaji mak saye rm1000 sebulan
dengan nak sare saye, kakak, adik2 yang masih bayi
sekolah, perbelanjaan.. awak fikir lah awak
7-12 tahun.. hidup kami cumpang camping.. saye tak pernah dapat ape yang saye nak macam budak2 lain
makan pun tak menentu.. mama rela tak makan untuk pastikan kitorang kenyang
macam2 dugaan kami awak.. tapi, kami berstu.. kami hidup penuh kasih sayang
sebab tu kami boleh jalani semua dugaan tu

awak ade mak ayah yang sayangkan awak.. tapi saye takade bila ayah tiri muncul dalam hidup mama mase saye 12tahun
saye jadi macam anak terbiar awak tahu? dengan ayah tiri saye yang gatal
perit tau tak hidup saye !
awak tau kenape saye bahagie sekarang?
sebab hadirnya awak dalam hidup saye.. cahaye kegelapan saye
saye teruskan jugak hidup tanpe putus ase

12tahun.. ayah tiri tinggal sebumbung dengan kitorang
awak tahu tak betape beratnye hati saye mase tu walaupun saye tak kenal erti ape2 lagi
dan sampai sekarang saye tak tahu status antare mak saye dan lelaki tu
saye dapat tahu saye ade abang.. saye terpakse tahu hakikat siape diri saye dalam keluarge saye
saye yang pegang semua rahsie keluarge
saye yang banyak melalui tangisan dalam senyuman palsu

umur saye baru16 awak ! layak ke saye lalui semua ni?
saye nak hidup macam remaja lain
kenape saye terpakse mematangkan diri saye sebelum tiba masenye?





♥NURUL NAJIHA AZIZI♥




Older Post . Newer Post