diary budak tembam

HELLO WORLD my name is nurul najiea jiea. I'm from klang. my age is 18 years old. love to having lots of friends ! and i proud to be myself. ( follow me and i will follow you back )


HE'S MINE Sabarudin Bin Abdul Mutalib doraemon. from klang. 20years old. he's mine since 23march12 and he will always mine forever. . sayang, i will always pray for our relationship. . iloveu sayang

NASIBKU
Sunday, 10 March 2013 ? 0 Budak Comel ?


asalamualaikum blogger..
huem.. lame nurul tak update blog ni.. besawang, behabuk semua ada.. alhamdulillah  nurul sehat sekarang.. tapi ramai yan tegur nurul makin kurus.. tak tahu kenape. mungkin selere nurul hilang sejak due menjak ni. kalau dulu, makan due pinggan pun larat lagi.. sekarang  satu pinggan macam, isyh ! azabnye nak habiskan.. huemm..

mMm, tahun ni, macam2 terjadi kat diri nurul.. betullah kate orang, hanye perempuan yang betul2 tabah je boleh tersenyum saat hatinya betul2 terluka.. nurul boleh senyum, tapi senyuman dibibir nurul tak lama sebelum air mate jernih tu mengalir balik..

nurul selalu  tertanya2, kenape nasib nurul macam ni. ape salah nurul? huem.. si die cakap taknak pukul nurul lagi. 'kekuatan lelaki bukan untuk memukul perempuan, tapi untuk melindungi perempuan' tapi? masih jua.. sakitnye nurul.. kadang2 nurul phobia dengan tangan die.. saat tangan die membelai nurul sekalipun, kesan sakit tu, ternyata ade.. nurul takut.. nurul sakit.. nurul tak boleh salahkan die atas ape yang die lakukan, sebab itu takkan memberi ape2 kesan.. ape yang nurul boleh buat, salahkan diri nurul sendiri.

kadang2 bukan niat nurul untuk terkenangkan yang lame lame balik..tapi kadang2 hati tu mengadu sendiri pade si die yang suatu dulu yang pernah nurul mempermainkan hatinya.. jujur dari hati nurul, nurul dah lupekan die, hati dan cinte nurul bukan untuk die.. tapi untuk SABARUDIN BIN ABDUL MUTALIB.. tapi nurul sakit.. nurul phobia, nurul takut..

cerite ni bukan untuk mengaibkan die atau ape.. cume, kalau die bace, nurul sekadar ingin meluahkan.. nurul takade siape, mama tak pedulikan kehidupan nurul.. papa dah lame mati dalam hidup nurul.. kakak? nurul takade kakak.. adik? masih tak faham erti dunie..

kadang2 nurul curige dengan die, die seolah tipu kehidupan nurul.. betul ke die sayang nurul? nurul ragu.. betul ke die dah berhenti rokok? betul ke die dah tak rempit macam dulu? nurul berubah, tapi nurul tahu, perubahan pade diri nurul untuk diri die masih tak sempurne.. tapi kenape? kenape nurul diseksa macam ni? kalau ade yang tak kene pade diri nurul.. kenape die tak ubah nurul dengan penuh kasih sayang dan kesabaran macam dulu mule2 nurul kenal die? macam dah ape yang die berjaye ubah nurul..dah kurang ke kasih sayang die untuk nurul? kenape hati nurul masih teguh cintekan die walaupun macam2 die dah buat kat nurul?

sumpah, ni kali pertame hati nurul sekuat ni.. ni kali pertame nurul sesakit ni.. tapi.. selagi hayat nurul ade.. nurul akan cube pertahankan hanya die yang nurul cinte, HINGGA HUJUNG NYAWA..


♥NURUL NAJIHA AZIZI♥




Older Post . Newer Post