diary budak tembam

HELLO WORLD my name is nurul najiea jiea. I'm from klang. my age is 18 years old. love to having lots of friends ! and i proud to be myself. ( follow me and i will follow you back )


HE'S MINE Sabarudin Bin Abdul Mutalib doraemon. from klang. 20years old. he's mine since 23march12 and he will always mine forever. . sayang, i will always pray for our relationship. . iloveu sayang

RAYE 2013
Saturday, 24 August 2013 ? 0 Budak Comel ?



asalamulaikumm bloggers!
selamat hari raya aidlfitri maaf zahir&batin
tahun ni tema raye nurul kuning
ade sikit bantahan dalam hati sebab nak tema warne putih tahun ni.
tapi mama tak bagi sebab si kembar tu tak tahan dengan warne putih
kalau dapat warne putih.. 
hitam lah baju raye tu nanti.. hahaha.. lelaki kan

tahun ni nurul terpaksa beraya di kampung halaman
KEDAH DARUL AMAN
sebab 4tahun dah tak balik, suasana macam lain sangat
semua orang macam dah besar (sepupu2)
huu! walaupun hati berat untuk tinggalkan si die, tapi terpakse jugak

persiapan raya macam tak best sangat. actually boleh dikategorikan sebagai tak adil !
mama belikan jeans dan kemeja sedangkan adik beradik yang lain boleh pilih sendiri
brrrrr~ nak dipendam, mak.
baju kurung, nurul beli sendiri, itupun lepas dah puas berjalan 3 hari berturut2
kesian si die dengan sikap memlih nurul
penat berjalan, 
malam 2hari sebelum raye jumpe baju yang best,
tapi bajet lari ! 
hahahaha, akhir sekali, sebab dah same2 berkenan dengan baju tu, si die gune duit die tambahkan sikit
*THANKS SAYANG*

hari sebelum bertolak, awal2 lagi dah menangis cakap taknak pergi,
tapi dipakse jugak
huu~ ape boleh buat, kemaskan barang awal2 untuk bertolak.
perancangannye nak bertolak pukul4 pagi. 
tapi atlast berloka pukul7 malam ! hahaha
tapi mungkin ade hikmah disebaliknya..
hari yang kami bertolak tu, 
nurul nampak pelangi, tapi bukan pelangi biase.. pelangi kembar..

YA ALLAH, cantiknya tak terkate 
satu tu warne die cerah sangat, tapi yang satu lagi tu pudar sangat sampai tak boleh dilihat

banyak giler pengalaman kat kampung. 
mandi air sejuk setiap pagi.. 
jumpe kawan2 sekolah mama mase reunion, semuanya kelakar2 giler
tak kering gusi gelak dengan diorang..
tapi the most sadness part is, diorang kate nurul macam bukan anak mama, tapi adik mama
sebab badan nurul dah lebih tinggi dari mama..
huhuhu ! ape boleh dibuat, ayah kandung nurul tinggi

beraye dikampung memang gempak giler
rase nak balik lagi tahun depan.
tapi, raye di klang.. tetap yang terbaik
:)



♥NURUL NAJIHA AZIZI♥




Older Post . Newer Post