diary budak tembam

HELLO WORLD my name is nurul najiea jiea. I'm from klang. my age is 18 years old. love to having lots of friends ! and i proud to be myself. ( follow me and i will follow you back )


HE'S MINE Sabarudin Bin Abdul Mutalib doraemon. from klang. 20years old. he's mine since 23march12 and he will always mine forever. . sayang, i will always pray for our relationship. . iloveu sayang

17 DISEMBER 13
Tuesday, 17 December 2013 ? 0 Budak Comel ?

ASSALAMUALAIKUM BLOGGERS! (^_^)v
Alhamdulillah, dah hampir sebulan nurul kerja. so far, boleh lah. jadi kerani memang lah tak susah mane. tapi nurul kerani insurans. salah sikit jer kiraan, berape ratus boleh terbang. so kerja ni perlukan tahap fokus yang tinggi dan perlu cepat pickup. well, wish me luck okay. insyaallah, niat nurul cume nak cari rezeki yang halal
Tapi kan, ade beberape perkara yang nurul tak suke sangat kerja kat sini. 1, disebabkan company ni kawan ayah nurul yang punyer, ape2 je yang nurul buat semue die bagitahu ayah. rase terkongkong sangat. STRESS! 2, sepanjang sebulan nurul kerja ni, nurul taktahu pun gaji nurul berape. OMG kan? bile nurul tanye boss. boss cakap tanye ayah. sebab die dah bincang dengan ayah. like, ape kene mengene ayah dalam cerite ni? nurul yang kerja kn? lgpun nurul bukan budak kecik lagi. i'm 18 okay ! lagipun, nurul ni bukan takpernah bekerja, nurul ade banyak pengalaman bekerja.
Tapi, dalam banyak sangat perkare nurul tak suke kerja kat sini, ade jugak perkareyang membuatkan nurul nak stay lame kat sini. 1, kawan2. seronok sangat kerja dengan shaufiq dengan kak ayna. kalau tension macam mne sekalipun, diorang tetap akan happykan nurul. tambah2 si senget shaufiq tu. hahaha. nurul dah angap diorang macam kakak dan abang nurul sendiri. sebab nurul yang paling mude. diorang pun selalu panggil nurul ni adik diorang.

*17/12/13*
si die accident lagi. entah kenape la. baru je lepas sebulan dari kepale die kene 6jahitan dulu. ni dah accident lagi. sedih tengok die menahan sakit. kalau takdir allah tetapkan nurul ade kuase, nurul nak pindahkan segale sakit yang die rase kepade diri nurul. nurul sayangkan die sangat2. cume allah je akan jadi penentu ape takdir nurul dan die dimase akan datang. insyaallah
kali ni, die accident dengan kerete. thanks to Allah, takade yang patah. cume cedera kat muke, bahu, tangan je. dan orang yang langgar die pun nak bertanggungjawab pade die. cermin mate die orang tu belikan yang baru, alhamdulillah la, sebab cermin mate die tu memang dah lame sampai mase untuk tukar pun. die cakap amoi yang pilihkan. so lepas ni die akan handsome dah. hahahahahaha. "yelah sayang, nanti kalau dah handsome jage diri tu baik2. takape kalau sayang ade pengganti yang lebih baik dr nurul. asalkan die jage sayang baik2 macam mane nurul jage sayang selame ni"
Dari start nurul tengok die lepas accident, tak henti air mate nurul mengalir. nurul seakan2 salahkan diri nurul. yelah, allah dah bagi nurul anugerah untuk merasai sesuatu bakal jadi, tapi nurul tak mampu untuk lindungi die. nurul kesal sangat. abang fadil cakap yang itu semue kerja allah, dah takdir allah tentukan macam tu, siape kite untuk mengubahnye kan. memang la. tapi nurul rase macam kalau nurul dapat agak bila ia akan jadi, nurul boleh atleast ade kat situ untuk warning die. tapi anugerah allah pade nurul membataskan untuk nurul tahu bila sesuatu tu akan jadi

*untuk awak*
awak, saye mintak maaf sebab saye takade untuk awak saat awak perlukan saye, saye kene kerje. saye nak cari rezeki yang halal untuk belikan awak hadiah harijadi yang awak impikan. saye sayang awak. saye nak sangat tunaikan. saye nak awak rase dihargai. saye nak awak tahu yang saye sangat mencintai dan menyayangi awak. saye tahu walaupun saye akan cemburu sebab awak ade xperia tu nanti. tapi saye jugak tahu yang saye akan gembire tengok awak gembire. nanti setiap kali nset tu ade ditangan awak. setiap kali tu awak akan ingat saye. takape kalau nanti awak dah sibuk dengan xperia baru awak. saye faham. awak, saye sayangkan awak sangat2. tapi saye mntk maaf, saye bukan yang terbaik untuk awak. insyaallah, suatu hari nanti akan ade yg boleh jage awak lebih baik daripade saye. saye tahu saye akan sakit mase tu. xpelah, asalkan awak bahagie..





♥NURUL NAJIHA AZIZI♥




Older Post . Newer Post