diary budak tembam

HELLO WORLD my name is nurul najiea jiea. I'm from klang. my age is 18 years old. love to having lots of friends ! and i proud to be myself. ( follow me and i will follow you back )


HE'S MINE Sabarudin Bin Abdul Mutalib doraemon. from klang. 20years old. he's mine since 23march12 and he will always mine forever. . sayang, i will always pray for our relationship. . iloveu sayang

HOSPITAL
Friday, 27 December 2013 ? 0 Budak Comel ?







ASSALAMUALAIKUMM
YA ALLAH, 
tabahkan lah hati nurul setabah2 hati seorang manusie. nurul yakin Allah takkan menguji seseorang hambanya melebihi kemampuan seseorang itu. 
insyaallah, walau berderai seribu air mate ni, nurul tetap perlu tabah menerimanya


YA ALLAH, 
kenape berat sangat ujian tu pade nurul? tak henti air mate nurul mengalir semalam mengenangkan nurul mengidap penyakit kanser usus. nurul taknak buat operation, nurul tak kesah tanggung risiko nyer. tapi nurul jugak taknak tinggalkan orang2 yang nurul sayang

semalam
sehari suntuk mandi dengan air mate
mengenangkan malangnyer nasib ni. tetibe macam sebak giler. takut sebenarnye
memikirkan nak buat pembedahan tu


sejak sesetengah orang tahu yang nurul saket, semue macam baik semacam je dengan nurul.
entahlah, mungkin diorang ingat nurul nak mati dah kot. 
mama bagitahu udin yang nurul sakit, bila udin tahu yang nurul sakit, berlinang air mate die. 
die cari tahu ubat ape yang terbaik untuk nurul tak kira dari segi perubatan kampung atau perubatan moden. 
die tahu nurul ni macam budak2 yang takut dengan jarum dan seangkatan dengannye.. tapi die kate, takade kaedah perubatan kampung yang mampu sembuhkan penyakit nurul. 
nak tak nak nurul kene jugak buat operation. nurul TAKNAK ! tak faham ke? nurul takut.. nurul nekad jugak takkan jalani ape2 pembedahan walaupun risko nyer tinggi

kadang2 nurul tertekan sangat memikirkan keadaan diri nurul. nurul malu nurul sakit. 
nurul baru 17tahun kot. tak cukup ke dugaan yang nurul terime 13tahun ni? 
mama papa cerai, hilang kasih sayang keluarge, nurul ade asthma, alergic seafood walaupun nurul suke sangat makan seafood. 
susah senang kene berdiri atas kaki sendiri dari kecik.. perlu ke nurul terime semue ni lagi. 
YA ALLAH, beratnye ujian pade nurul..

abang taktahu lagi nurul sakit, 
xpelah. lambat laun die akan tahu jugak kan.. agaknyer apelah perasaan die kalau tahu kan? 
nurul taktahu perasaan die sebab die tak pernah bagitahu. 
lately, die banyak sangat kerja. nurul call hari2 pun macam moody jer. 
xpelah. nurul faham.. harini banyak sangat problem dengan myeg.. 
sedikit sebanyak dapat jugak dengar suare die.. 
die kan dah besar, takkan lah nak layan budak2 macam nurul kan? hahahaha





♥NURUL NAJIHA AZIZI♥




Older Post . Newer Post