diary budak tembam

HELLO WORLD my name is nurul najiea jiea. I'm from klang. my age is 18 years old. love to having lots of friends ! and i proud to be myself. ( follow me and i will follow you back )


HE'S MINE Sabarudin Bin Abdul Mutalib doraemon. from klang. 20years old. he's mine since 23march12 and he will always mine forever. . sayang, i will always pray for our relationship. . iloveu sayang

RAHSIE ALLAH
Monday, 13 January 2014 ? 0 Budak Comel ?

ASSALAMUALAIKUM !
alhamdulillah. kesihatan sekarang makin bertambah ok. cume kadang2 tu
kalau sakit tu nak datang, datang jugak
 semalam pergi shopping dengan mama. woahh ! memang lain kali memang taknak ikot dah kot
betullah kate ayah.
patut la ayah taknak ikot shopping.. penat giler

at last, dapat lah seluar jeans.. kemeje.. kasut
nak dijadikan cerite. sebenarnyer nurul nak beli sandle. sebab memnag tak minat pakai kasut sarong macam perempuan tu
tapi. mama tak bagi. mama suruh beli jugak kasut tu
eee ! macam perempuan k..
nak tak nak.. akur jugak dengan pilihan mama

semalam whatsapp abang
huem ! tak faham kenape abang selalu diam sekarang..
pelik sebenarnyer
mane tahu nurul ade buat salah ke.. abang dah ade seseorang sampai die tak boleh layan nurul ke
tetibe senyap je mane nurul tahu kan. bila nurul tanyer die.. die tak balas

harini call die
tanyer die pasal bende tu
jawapan die  : takade sebab ape pun
okay ! dah faham sifat die sekarang.. kalau rase nak layan. layan lah. kalau tak, takade lah
huem ! mane sifat die yang mule2 nurul kenal dulu?
kawan nurul yang selalu mendengar dan memahami nurul

harini nenek si die meninggal.. *innalillahiwainnailaihirajiun*
mesti die sedih sangat2 kan. tapi nurul taktahu keadaan die. nurul tak jumpe die pun
nurul cume boleh doakan dari jauh. amin !

semalam sedih sangat2. bace semue status2 dalam facebook
Ya Allah, bertambah deras air mate ni
terbace status yang die tag pade nurul


aq dan Nurul Najiea sudah 5bulan 2hari . . . mcm2 dugaan kami tempuh . . . mula2 die eg0 , die xcyg aq langsung , die ada laki laen . . . die curang dgn aq . . . aq ckp dlm hati aq , sabar din , teruskn usaha dan br'd0a . . . aq pujuk die untuk brubh , jgn pntingkn diri , jgn eg0 , jgn ikutkn panas baran . . . dan mcm2 lg lh . . . aq tetap sabar . . . sbb aq yakin akan dapat jgk hati die 1hari nnt . . . aq c0uple dgn die start 23.3.2012 smpailh bln 5 . . . die xcyg aq , aq usaha lg . . . bln 6 baru lh dapat rasa yg die cintakn aq . . . kwn2 aq semua cabar aq , d0rang ckp kau xkn dpt pnya . . . sbb d0rang dh try dulu . . . aq tetap dgn pendirian aq , aq xnk dgr apa orang ckp , ramai yg mengata die , tapi aq xprçaya . . . lama2 baru aq dpt th , n terserempak die dgn bf die lg 1 , dkt shell m.b.0 . . . keesokannye aq jumpe die dengan lelaki lain pulak. . . . naik kerete. sepanjang aq kenal die, ramai sangat lelaki mendampingi die. . . .bertukar2. . . . aq xpukul laki 2 , xbuat apa2 p0wn , aq tetap c0ol . . . aq nasihat die mcm2 , susah nk dgr . . . aq usaha dgn ikhlaz barulh aq dpt apa yg aq nk . . . tapi sakit mula2 , lama2 aq rasa bhgia sgt2 . . . die dh brubh dgn byk sekali . . . allah makbulkn jgk doa aq selama nie , terima kasih ya allah . . . s0 pengajaran dkt sini , jgnlh br'putus asa dgn apa yg k0rang impikn atau mahu memilikinye . . . cuba sedaya upaya n buat dgn ikhlaz hati , bkn dgn terpaksa . . . atau taruhan . . . s0 klau k0rang nk kekal , pkir yg p0sitive shja . . . lg 1 yg pntng , apa 0rang ckp , jgn dgr ,buat b0doh jew . . . bila dh tgk dpn mata baru lh puas hati n ada bukti . . . tap klau buley , sabar lh , 2 semua dugaan , masing2 ada dugaan , klau manusia xdew dugaan , bukan idup namanye . . . klau k0rang xbuley sabar , ingt jew nama sabarudin n kisah cinta ini pantai m.b.0 . . . nk knl dgn die , bg die p0pcorn tawar . . . hahahaha . . . klau k0rang nk pendapat atau nasihat , chating jew dgn aq . . . xdew hal . . . like tau atau k0men . . .

Ya Allah, sebenarnye susah sangat untuk melupakan die. ape yang telah die lalui untuk didik nurul. hari2 tangan ni rase macam nak je call die
tapi nurul kene sabar, nurul kene kuatkan hati
sampai bile nurul harus sakit? nurul nak jadi sekuat dan setabah yang mungkin
nurul taknak tunjuk lagi yang nurul ni lemah

insyaallah. Allah pasti tahu yang terbaik buat nurul
nurul mengharapkan die. tapi die macam tak serious pun ade
rindu die sangat2. keletah die dalam telefon setiap hari. tapi.. die jauh. lagipun jarak tu pun terlalu beza
tak mungkin lah die akan terime orang macam nurul kan?

biarlah? single itu lebih baik. tidak menyakitkan hati
tapi sunyi sangat2
single?
well, Allah is looking at you right now and saying
"i am saving this persong for someone special"




♥NURUL NAJIHA AZIZI♥




Older Post . Newer Post