diary budak tembam

HELLO WORLD my name is nurul najiea jiea. I'm from klang. my age is 18 years old. love to having lots of friends ! and i proud to be myself. ( follow me and i will follow you back )


HE'S MINE Sabarudin Bin Abdul Mutalib doraemon. from klang. 20years old. he's mine since 23march12 and he will always mine forever. . sayang, i will always pray for our relationship. . iloveu sayang

20march14 ~ SPM result
Thursday, 20 March 2014 ? 0 Budak Comel ?

Assalamualaikumm :')

20 MARCH 2014
hari yang paling mendebarkan bagi seluruh calon SPM 2013
hahaha, sehari sebelum ambil keputusan, jantung nurul dah gugur dulu dah. hehe. takut !
tapi tidur tetap lena keyh memikirkan tak perlu tension2 ngadap fail kat office :)

nurul rase macam tak happy sangat kat tempat kerja baru ni
nurul sayangkan tempat kerja lame. nurul rindu semue bende kat tempat keje lame terutame sekali MYEG
huaa~

Semalam, pagi2 lagi udin dah kejutkan nurul bangun siap pergi ambik keputusan.
actually macam taknak ambik pun ade. takut !
nurul cakap "duit takade lah nak naik bas"
memang lah die ade bagi nurul sebiji motor , tapi die tak bagi nurul bawak motor lagi pergi sekolah

sebab dah pernah terjadi kes ade orang yang suke kat nurul dajalkan motor nurul

udin cakap " tak ape lah, saye dah mintak masuk half-day pun harini, saye teman awak ambik keputusan k"
dengan berat hati, pergi jugak lah siap2
lepas sejam, die ambik nurul depan rumah. die cakap " awak, walau ape pun keputusan awak, saye nak jadi orang yang pertame yang tahu tau"
awak ingat kan perjanji kite..

PERJANJIAN SPM NURUL NAJIHA - SABARUDIN

* kalau lulus, sabarudin akan masuk meminang nurul,
tapi.. kalau nurul dapat tawaran untuk sambung belajar, ia akan ditangguhkan sampai nurul habis belajar
*kalau gagal, sabarudin akan memutuskan hubungan dengan nurul dan tinggalkan nurul serta merta !
huu ~

mule2 die nak bawak nurul breakfast kat mcd,
tapi nurul cakap, lepas ambik keputusan nanti lah kite breakfast yer. nurul taknak rase macam nurul dah pun lulus spm. hehe

makin dekat nak sampai sekolah, makin berdebar rasenyer jantung ni
takut giler ! macam nak nanges pun ade :')
 nurul mintak udin teman sampai nurul ambik result, die kate " takape lah, awak ambik dulu, nanti awak nak jumpe kawan2 lagi, cikgu2 lagi. saye balik dulu. nanti dah siap call saye k"

masuk2 je sekolah, dah ade kawan2 yang nangis, yang gembire, semue ade lah..
nurul beratur nak ambik slip..

"CONGRATULATION, YOU PASS WELL"
hahaha ! semue rase takut, berdebar, seram, sedih, semue lah.. hilang entah kemane. tinggalnyer happy jer tengok result tu
alhamdullillah praise to Allah :')

walaupun nurul tak pergi sekolah dari nurul form4. walaupun nurul hanyer masuk sekolah form5 bulan4,
biarpun mase nurul baru nak daftar sekolah semue orang kate nurul takkan mungkin lulus,
nurul dah buktikan. nurul ade usahe dan nurul boleh berjaye

keputusan nurul lebih baik lagi dari pelajar2 yang kelas Perdagangan
semue tak henti ucap 'tahniah' kat nurul. rase gembire sangat sebab segale usahe nurul tak sia2
cikgu2 pun bangge. yelah, pelajar kelas Teras mampu saing dengan pelajar Perdagangan

yang paling nurul happy, nurul dapat A- for science
yang selame ni tak pernah lulus. hehe. Thanks to Pn. Jegatheswary sebab tanam minat dalam diri nurul untuk belajar sains. kelas science Pn. Jega memang terbaik :')
kalau lah Pn. Jega ade dekat situ. die mesti gembire dengan nurul kan
tapi die tengah sambung Master dekat U.

nurul cume sempat call die untuk bagitahu keputusan yang nurul dapat
walaupun dalam handphone, suare die macam cerie sangat. die kate tak sangke yang nurul mampu buat

haritu, nurul tawaf satu sekolah cari cikgu2 yang pernah mengajar nurul untuk ucap terime kasih sangat2 sebab ajar dan bantu nurul walaupun dalam tempoh yang singkat
yang paling nurul bangge adelah mase nurul jumpe Penolong Kanan HEM dan Guru Besar

mase nurul mule2 masuk, Guru Besar cakap nurul tak mungkin akan lulus kalau nurul tak sekolah mase form4
tapi, nurul tunjuk kat die slip nurul.. nurul cakap "saye dah buktikan, walaupun saye tak sekolah langsung mase form4. saye tetap boleh lulus dengan bantuan cikgu2 dan usaha saye"
guru besar senyum dan ucapkan tahniah kat nurul

nurul pun ucap terime kasih pade Penolong Kanan HEM
sebab selame nurul belajar, die banyak pantau nurul. die suke cabar nurul. die selalu cakap
"semue cikgu2 bercerite pasal kamu, cikgu2 semue puji kamu bijak. saye nak tengok keputusan yang kamu mampu dapat mase Trial/SPM nanti"
mule2 memang lah takut sangat sebab takut tak dapat buat. tapi sekarang nurul dah lega

lepas dah call udin suruh ambik depan sekolah,
nurul buat muke sedih.. nurul cakap "awak, saye sedih.. saye dah berusaha yang terbaik, kenape keputusan saye macam ni" *hehe, saje nak buat kejutan..
die kate, takapelah. bersyukurlah. awak dah usaha, dah itu je yang mampu. nak buat macam mane

kitorang pergi lepak kat taman, mase tu die still belum tahu lagi keputusan nurul.
kat taman tu, mase die tengok slip nurul, die pulak yang nanges..
die terus peluk nurul, die cakap " awak tipu saye ye? awak.. keputusan awak bagus, saye yang pergi sekolah ni pun gagal. kan bagus awak macam ni. awak tu sebenarnyer pandai.. cume malas jer.. awak, saye dah berjaye didik awak. 2tahun awak saye sakit sangat2, saye sabar didik awak sampai awak nak pergi sekolah. terime kasih awak.. awak dah balas pengorbanan saye. tak sie2 saye hantar ambik awak setiap hari pergi dan balik sekolah"

mase tu. air mate dah jauh menjurai dah.
yups. thanks to him. die yang banyak bekorban untuk nurul selame ni. die ambik dan hantar nurul setiap hari, die bagi nurul bekal dan belanje setiap hari

die bawak nurul pergi Kl celebrate nurul lulus spm
hehe ! syok.. tapi dalam gembire tu, pasti akan ade sedih. die isap rokok depan nurul. 1 bende yang sangat nurul benci.
malam tu pulak, die ungkit kisah nurul curang depan semue orang
nurul dengar kawan2 die cerite die rapat dengan perempuan lain lah, minum lah, isap dadah lah. nurul tertekan sangat. nurul benci lelaki yang macam tu. BENCI !
die janji nak bagi kelonggaran gunekan tab sebagai hadiah nurul lulus SPM, tapi ternyate die ambik balik
same je macam die tak payah bagi dari mule. huem :'(

bila nurul sampai rumah, nurul tunjuk keputusan nurul. takade sorang pun beri respond. sedih sangat2
sampai macam tu sekali ke diorang tak boleh nak hargai nurul? semue org kat sekolah bangge dengan nurul, keluarge nurul sendiri? takade respond langsung. macam nurul tak wujud !

nurul mesej En Zul Myeg, sebab die je lah yang selalu ade saat nurul sedih
nurul tulis 

"abang, nurul dah buat yang terbaik untuk SPM, tapi kawan2 dan cikgu2 je bangge dengan nurul, die janji nak bagi tab, tapi die tak bagi pun. family nurul lagi lah. buat bodoh je. atleast nurul dah cube. nurul tak sekolah dari form4. hanye pergi sekolah mase form5. nurul sedih giler kot :'( tak boleh ke family atau die sebagai orang yang paling rapat dengan nurul hargai dan support nurul? huem"

En Zul Myeg balas..

"boleh je abang bangga dengan nurul ape. tahniah. biar lah diorang nak bangga atau tak yang penting kita bangga dengan diri sendiri, biar orang fikir kita tak pandai mana tapi diorang tak tahu yang kita lagi pandai dari diorang"

thanks to En Zul, sebab selalu ade untuk nurul. nurul selese sangat kawan dengan en zul. sebab nurul tak perlu sorokkan ape pun dari die. nurul bebas cerite ape yang nurul rase, nurul percayekan die. die bukan jahat. tapi yang pelik sikit bila die mula panggl nurul "sayang"
die sayangkan nurul ke? tapi hakikatnye die tahu kan yang nurul dah pun berpunye :/

malam tu, tertido dengan air mate yang masih mengalir di pipi


♥NURUL NAJIHA AZIZI♥




Older Post . Newer Post