diary budak tembam

HELLO WORLD my name is nurul najiea jiea. I'm from klang. my age is 18 years old. love to having lots of friends ! and i proud to be myself. ( follow me and i will follow you back )


HE'S MINE Sabarudin Bin Abdul Mutalib doraemon. from klang. 20years old. he's mine since 23march12 and he will always mine forever. . sayang, i will always pray for our relationship. . iloveu sayang

LEARN FROM MISTAKE
Saturday, 1 March 2014 ? 0 Budak Comel ?


ASSALAMUALAIKUMM :')

20 MARCH 14
checkup yang pertame nurul kat HOSPITAL TENGKU AMPUAN RAHIMAH KLANG
mula2 berdebar.. macam2 alasan nurul bagi agar nurul tak perlu pergi checkup
nurul takut. nurul dah puas dengan injection. ambik darah, masukkan darah. gas asthma.. dah macam tak larat dah pun
tapi, walau macam mane pun, pakse diri jugak untuk pergi.. mama temankan :)
sambil tunggu giliran, sempat main whatsapp lagi. hahaha ! hospital kerjaan kan.. lame giler nak tunggu.. almost 2hours jugak lah mase tu..

bila masuk bilik doktor.. dah lepas check ape semue, doktor cakap.. usus tu terkoyak.. again, doktor bebel2 suruh jage makan.. jage pantang.. ubat jage pernah lupe.. lepas tu doktor tu main ugut2 pulak. die cakap "kalau u datang sekali lagi luke tu tak baik jugak dengan ubat2 yang saye akan bekalkan.. kite akan straightly buat operation" hekkkkk

adoii. doktor ni menakutkan betullah. main ugut2 pulak.. saye tak sakit lah ! muke ni ade nampak macam muke orang sakit ker?? mama cakap "haaa ! dengar tu.. takade bende yang boleh pulihkan kau melainkan diri kau sendiri.. makan ubat, jage makan.. kalau tak, betul2 mama hantar kau pergi hospital buat operation. tapi kite tak buat kat hospital kerajaan la. susah.... kau boleh pilih, nak hospital PANTAI. ataupun KPJ klang"

NEXT APPOINMENT : 13 MARCH 14

SAYANG? boleh.. TAPI, jangan terlalu sayang
CINTA? boleh.. TAPI, jangan terlalu cinta

itu yang nurul belajar pade usie nurul 18tahun ni.. tak perlu untuk berharap pade sesuatu. tak perlu tangisi sesuatu jika ia pergi. sebab semkain kuat kita untuk tempuh hidup tanpe die disisi... semakin tak keruan orang yang tinggalkan kite tu..
sekarang, nurul baru faham ape yang ayah nurul cube untuk sampaikan dari 2tahun yang lepas.. mase nurul sentiase tangisi bila orang nak tinggalkan nurul. sentiase meratap dan merayu untuk kembali lagi walaupun peritnyer nurul yang rase..

sekarang, alhamdulillah nurul bahagia dengan kehidupan sekarang.. tak ada lagi air mate yang gugur mengalir di pipi saat die tinggalkan nurul. bahkan, kalau selalunyer nurul yang mengalah, memujuk dan merayu untuk kembali, sekarang die yang akan pujuk, dan mengalah untuk kembali..

nurul tahu nurul seorang yang liar dulu. keluar sane ni. lepak dengan orang tak menentu.. dulu nurul tak fikir risiko yang akan nurul tanggung.. sekarang ni rase macam.. kalau lah nurul mampu putar balik mase dan betulkan semuenyer.. pasti semuenyer akan berubah

baru2 ni timbul satu cerite..

1 hari tu mase baru balik dari makan malam.. mama ayah tanyer.. 'kau berkawan dengan siape budak kampung delek/sungai udang? abang hasnol kate kau berkawan dengan mat2 rempit yang bukan.. lepas tu suka belanje orang sane sini.. Ya Allah. tiba2 terkejut sekejap.. sambil berfikir balik nurul cakap dengan mama 'mane ade angah berkawan dengan diorang.. angah berkawan dengan udin je, kalau nak kate angah belanje orang sane sini.. mane lah angah ade duit. duit gaji semue angah bagi mama kan..' huem

siape lah agaknyer yang buat cerite tu kan? nurul pon taktahu nak kate ape.. dah memang nurul tak buat

dear mama ayah,
memang lah angah ni nakal. angah tak sepandai along. tak sebergune abang adik.. but, it is me ! why can't you both just accept who am i and support me? mama, angah benci sangat kat ayah.. tapi bila mama nak kawin dengan ayah. ade angah bantah? angah hormat keputusan mama.. angah cube fikirkan kebaikan mama. bukan benci yang angah pendam selame ni. angah tahu.. angah takkan mampu jadi sepandai along. angah tahu, angah takkan mampu jadi sebergune abang adik. i'm sorry.


PEOPLE MAKE MISTAKE. 
DON'T JUDGE IT BY HOW MUCH MISTAKE THEY DO.. 
BUT JUDGE IT BY WHAT THEY LEARN TO BE :)


♥NURUL NAJIHA AZIZI♥




Older Post . Newer Post