diary budak tembam

HELLO WORLD my name is nurul najiea jiea. I'm from klang. my age is 18 years old. love to having lots of friends ! and i proud to be myself. ( follow me and i will follow you back )


HE'S MINE Sabarudin Bin Abdul Mutalib doraemon. from klang. 20years old. he's mine since 23march12 and he will always mine forever. . sayang, i will always pray for our relationship. . iloveu sayang

TAK ADIL !
Thursday, 6 March 2014 ? 0 Budak Comel ?

ASSALAMUALAIKUMM :')

04 MARCH 14

pagi terjage sebab dengar bunyi handset kakak
golek2 lah dulu memandangkan awal lagi
lepas tu ayah masuk bilik kejutkan along.. ayah cakap "along, pakwe kau ade kat depan tu"

sebenarnyer dalam hati memendam rase jer..

kenape mama ayah boleh terime someone yang baru along kenal.. lelaki
tapi mama ayah tak boleh terime langsong udin yang dah jage nurul sejak 2tahun yang lepas
dari nurul seorang yang sangat liar sampai akhirnyer seorang yang bertudung dan jarang keluar

kenape mama tak nampak ape yang udin cube untuk lakukan untuk ambik hati mama ayah
die bukan dari keluarge yang jahat

kenape ayah jijik sangat nak tengok muke udin?
kenape pakwe along boleh ambik along depan rumah sedangkan udin perlu tunggu depan lorong untuk ambik nurul?
tu pun, bila udin ambik depan lorong pun mama ayah marah..
sedangkan lelaki tu? siap sampai ambik dalam rumah
ape bezanyer angah dan along? ape bezanyer udin dan lelaki tu?

kenape mama? kenape ayah?
bagitahu angah ape salah udin? ape kurangnyer udin berbanding lelaki yang along kawan tu?

sebab udin miskin ke? sebab udin cume ade motor tapi orang tu ade kerete?
sebab udin tak belajar pandai tapi orang tu ade master?

penting ke semue tu mama? ayah?
at least die mampu jage anak mama ni 2tahun ma !

angah paham udin xbelajar tinggi.. angah faham udin takade kerete
angah faham udin dan keluarge die tu miskin sedangakn kite mungkin dari keluarge yang cukup makan pakai
perlu ke tengok pade perbezaan tu ma? ayah?

perlu ke kami jumpe kat luar? kenape mama ayah tak izinkan kami untuk jumpe depan rumah jer?
at least mama ayah tahu ape yang kami buat, salah atau betul hubungan kami cipta

bila nurul cerite pade udin
udin jawab

"awak, saye tahu saye tak belajar tinggi2 macam lelaki tu
saye tak tahu kenape ayah awak marah sangat saye ambik awak depan rumah, bukan itu jer, depan lorong pun die nak marah
saye tahu saye tak mampu beli kerete, motor saye sekarang pun hutang lagi
takape lah awak. 
nanti kita usahakan same2 yer sampai kite pun ade kerete yer
awak percaye kan yang saye mampu jage awak?

Ya Allah, berlinang rasenyer air mate ni

mase kakak nurul nak keluar tu, die nak bawak laptop
laki tu tanyer.. kenape nak bawak laptop, tinggal je lah rumah
lepas tu kakak pergi jerit kuat2
"aku lebih percayekan kucing dari orang dalam rumah ni"

tersentak hati nurul

dari dulu, walaupun duit nurul hampir 5ribu hilang kat rumah tu saje
sebiji laptop udin hilang kat rumah tu
nurul tak pernah kate ape

sampai waktu tu nurul malu sangat dengan udin bila udin cakap "takape lah, bukan rezeki saye nak pakai laptop kot, Allah lebih mengetahuinya"
nurul faham perasaan die, die sedih.. die mane pernah ade laptop.. mane pernah dapat handset mahal2
mak sakit kanser leher.. ayah tak kerja jage mak.. die pun anak sulong

mama.. ayah
angah tahu udin tak pandai.. tak belajar tinggi mane.. dan angah tahu udin pernah buad salah pukul angah dulu
tapi sesekale cube mama ayah paham hati angah
walau teruk macam mane pun die, die kan dah berusaha untuk jadi yang terbaik depan mama ayah?
die kan dah cube jage angah selame 2tahun ni

malam,
udin bawak nurul makan kat luar..
perancangan sebenarnye die nak bawak nurul balik rumah die makan udang masak sambal tempoyak sebab nurul dah teringin sangat2
tapi nurul fikir jugak.. mase tu dah pukul 9:30 malam. tak manis lah kalau datang makan rumah orang kan

so.. nurul ambik keputusan untuk mintak die bungkus jer lepas tu makan kat mane2
mase makan, die cakap nak pergi karoke lepas habis makan
die tanyer nurul nak ikut ke tak
memang jawapannyer tak lah kan.. nurul tak suke tempat yang bising dan serabut macam tu

sebenarnyer pukul8:30 tu nurul dah makan dengan boss dah nasi goreng paprik
tapi memandangkan dah ngidam sangat nak makan udang masak sambal tempoyak
makan lah lagi satu pinggan
hahahaha !

baru jer lepas habis makan.. kawan die dah terjerit2 panggil die ajak pergi karoke
lepas tu die jerit balik "sekejap lah babi"
tiba2 tangan nurul terus TERtampar pipi die. tak kuat mane pun..
tapi semue kawan2 die pandang. die malu. die marah nurul sebab tak reti jage maruah die

fikir lah, duduk kat kedai makan yang ramai orang.. tempat public. ade budak2 kecik dan orang tue
tak boleh ke jage sikit adab tu? jage sikit pertuturan tu

maruah die je ke die fikirkan? maruah nurul yang bersame dengan die?
arghh ! tak matang betul !

atas motor die marah2 nurul sebab tampar die depan khalayak ramai
sampai die mintak putuskan hubungan mase tu jugak
seriously, nurul tak kesah.. salah nurul ke bende tu jadi?

nurul tak sengaje tertampar pipi die
sebab nurul diajar untuk jage adab dan tingkah laku dan adab nurul tak kire dimana nurul berada

MR SABARUDIN BIN ABDUL MUTALIB


♥NURUL NAJIHA AZIZI♥




Older Post . Newer Post