diary budak tembam

HELLO WORLD my name is nurul najiea jiea. I'm from klang. my age is 18 years old. love to having lots of friends ! and i proud to be myself. ( follow me and i will follow you back )


HE'S MINE Sabarudin Bin Abdul Mutalib doraemon. from klang. 20years old. he's mine since 23march12 and he will always mine forever. . sayang, i will always pray for our relationship. . iloveu sayang

saye isteri die :')
Friday, 1 August 2014 ? 0 Budak Comel ?



Assalamualaikum bloggers ! :')
perh ! lame giler nurul tak update kan? haaa. sibuk sangat study, itulah jadinyer.
sedar tak sedar sekarang niy akhirnye dah selamat jadi isteri yang sah kepade encik sabarudin bin abdul mutalib
hahaha. macam tak percaye jer kan? tapi, itulah takdir yang telah tersurat

nurul buat keputusan untuk berhenti belajar. nurul nak tumpukan sepenuh perhatian pade tanggungjawab nurul sebagai seorang isteri dan tak lame lagi akan menjadi seorang ibu :')

haihh !
jujur, susah sangat mase nurul nak nikah dulu.
yelah, mama papa nurul dah cerai. papa pun dah lame hilang taktahu kemane. yang nurul tahu cume rumah die jer.
mama pulak taknak masuk campur. yelah, lepas papa tinggalkan kami dulu, mama tak suke papa.

lagipun, masing2 dah berkeluarge sendiri. jadi, masing2 buat hal sendiri lah.
banyak sangat rintangan dan dugaan mase nurul nak nikah. mase tu nurul sampai terfikir yang Allah nak tunjukkan itu bukan jodoh nurul. Tapi, dengan kesabaran encik suami, kitorang usaha jugak sampai akhirnya kami selamat disatukan.

tapi, nurul tak sebertuah orang lain. semue urusan pernikahan nurul sendiri yang uruskan. sampai pak imam tu tanye 'adik niy bakal pengantin ke? kenape adik yang uruskan? keluarge adik mane? malu o0o. tapi. itulah hakikat yang nurul terpakse lalui dengan encik suami.
takape lah. nurul yakin semue yang berlaku pasti ade hikmah disebaliknye

sekarang niy alhamdulillah nurul bahagie dengan encik suami.
die janji nak jage nurul, bahagiekan nurul, bagi nurul sepenuh kasih sayang yang nurul takdapat sebelum niy

nurul syukur sangat Allah takdirkan die untuk nurul.
cume satu yang nurul doa, semoge masjid yang kami cube bine niy kekal hingga ke jannah. amin :')

apetah lagi dengan kehadiran Nur Adelia Rania kelak. insyaallah
NUR - CAHAYA
ADELIA - KEADILAN KITA
RANIA - KESENANGAN, KESUKAAN

nurul harap nurul dapat jalankan tanggungjawab nurul sebagai seorang isteri dan seorang ibu dengan baik dan sempurne. nurul nak bahagiekn due2 buah hati pengarang jantung tu.
walaupun mungkin usia nurul terlalu muda, banyak lagi yang nurul tak lalui..

hahaha ! but, seriously.. bercinta sebagai suami isteri lebih sweet dari bercinta sebagao couple.
susah untuk nurul bagitahu ape bezanye.
nurul tak pernah menyesal kahwin disaat umur nurul baru nak mencecah 18tahun.
walaupun orang kate "tak puas enjoy", tapi bagi nurul, nurul tak pernah pun terase macam tu
malah nurul makin bahagie lepas kahwin niy. atleast ade orang yang boleh membimbing nurul ke jalan yang betul kn..




♥NURUL NAJIHA AZIZI♥




Older Post