diary budak tembam

HELLO WORLD my name is nurul najiea jiea. I'm from klang. my age is 18 years old. love to having lots of friends ! and i proud to be myself. ( follow me and i will follow you back )


HE'S MINE Sabarudin Bin Abdul Mutalib doraemon. from klang. 20years old. he's mine since 23march12 and he will always mine forever. . sayang, i will always pray for our relationship. . iloveu sayang

saye isteri die :')
Friday, 1 August 2014 ? 0 Budak Comel ?



Assalamualaikum bloggers ! :')
perh ! lame giler nurul tak update kan? haaa. sibuk sangat study, itulah jadinyer.
sedar tak sedar sekarang niy akhirnye dah selamat jadi isteri yang sah kepade encik sabarudin bin abdul mutalib
hahaha. macam tak percaye jer kan? tapi, itulah takdir yang telah tersurat

nurul buat keputusan untuk berhenti belajar. nurul nak tumpukan sepenuh perhatian pade tanggungjawab nurul sebagai seorang isteri dan tak lame lagi akan menjadi seorang ibu :')

haihh !
jujur, susah sangat mase nurul nak nikah dulu.
yelah, mama papa nurul dah cerai. papa pun dah lame hilang taktahu kemane. yang nurul tahu cume rumah die jer.
mama pulak taknak masuk campur. yelah, lepas papa tinggalkan kami dulu, mama tak suke papa.

lagipun, masing2 dah berkeluarge sendiri. jadi, masing2 buat hal sendiri lah.
banyak sangat rintangan dan dugaan mase nurul nak nikah. mase tu nurul sampai terfikir yang Allah nak tunjukkan itu bukan jodoh nurul. Tapi, dengan kesabaran encik suami, kitorang usaha jugak sampai akhirnya kami selamat disatukan.

tapi, nurul tak sebertuah orang lain. semue urusan pernikahan nurul sendiri yang uruskan. sampai pak imam tu tanye 'adik niy bakal pengantin ke? kenape adik yang uruskan? keluarge adik mane? malu o0o. tapi. itulah hakikat yang nurul terpakse lalui dengan encik suami.
takape lah. nurul yakin semue yang berlaku pasti ade hikmah disebaliknye

sekarang niy alhamdulillah nurul bahagie dengan encik suami.
die janji nak jage nurul, bahagiekan nurul, bagi nurul sepenuh kasih sayang yang nurul takdapat sebelum niy

nurul syukur sangat Allah takdirkan die untuk nurul.
cume satu yang nurul doa, semoge masjid yang kami cube bine niy kekal hingga ke jannah. amin :')

apetah lagi dengan kehadiran Nur Adelia Rania kelak. insyaallah
NUR - CAHAYA
ADELIA - KEADILAN KITA
RANIA - KESENANGAN, KESUKAAN

nurul harap nurul dapat jalankan tanggungjawab nurul sebagai seorang isteri dan seorang ibu dengan baik dan sempurne. nurul nak bahagiekn due2 buah hati pengarang jantung tu.
walaupun mungkin usia nurul terlalu muda, banyak lagi yang nurul tak lalui..

hahaha ! but, seriously.. bercinta sebagai suami isteri lebih sweet dari bercinta sebagao couple.
susah untuk nurul bagitahu ape bezanye.
nurul tak pernah menyesal kahwin disaat umur nurul baru nak mencecah 18tahun.
walaupun orang kate "tak puas enjoy", tapi bagi nurul, nurul tak pernah pun terase macam tu
malah nurul makin bahagie lepas kahwin niy. atleast ade orang yang boleh membimbing nurul ke jalan yang betul kn..




♥NURUL NAJIHA AZIZI♥


ABANG ANGKAT
Sunday, 23 March 2014 ? 0 Budak Comel ?

Assalamualaikum :')

Harini genap 2tahun hubungan nurul dengan si die
dan.... harini jugak
tamatlah kisah hubungan nurul dengan die

jujur, memang tak mampu..
sakit dan berat sangat untuk tinggalkan ape yang kite dah biase buat 24/7 selame 2tahun

ade orang yang sentiase jage dan menyayangi

nurul tahu, memang salah nurul pun.
nurul tipu die
nurul taknak die sakit bila sentiase ade orang lain call nurul. nurul dah gune peluang terakhir nurul untuk bersame dengan die
sekarang nurul dah tak boleh nanges lagi

tapi semalam, memang satu hari yang sakit sangat2

kenape die selalu buat ape yang nurul benci? bende yang nurul tak suke
bukan nurul nak kongkong die atau ape.
nak buat, buat lah belakang nurul atau ape. please lah ! tolong belajar hormat nurul walaupun sikit

tak kisah lah kalau die nak layan bohsia ke, isap dadah ke, nak minum arak ke atau merokok
buat lah, sebab nurul bukan sesiape pun
tapi tolong lah, jangan buat depan nurul atau jangan sampai nurul tahu,
tak boleh ke? susah sangat ke?

die nak kate nurul takboleh ade abang angkat?
habis macam mane nurul larang die dulu untuk tinggalkan kakak angkat die?
bezanyer, die sangat mencintai kakak angkat die, cume cinta die tak berbalas. sedangkan nurul tak pernah pun cintakan abang2 angkat nurul.
macam mane nurul sakit dulu. macam tu lah ape die akan rase sekarang

die nak call abang angkat nurul tanyer ape status hubungan nurul dengan lelaki tu?
tanyer lah. call semue orang tanyer.. sebab nurul tak pernah ade perasaan yang lebih pade abang2 angkat nurul tu

abang ezad tu dah kawin pun. takkan lah nurul bodoh nak kacau rumahtangge orang?
nurul masih ade hati dan perasaan lagi k
nurul tahu panggilan nurul dengan die "bie-sayang" tapi nurul memang takade ape2 dan tak ade perasaan langsung pade die.
die cume jage nurul je die jauh.. die duduk penang.
die cakap kat abang ezad yang die sayangkan nurul sangat2, then kenape die tak mampu jage hati nurul pun? kenape suke sangat lukekan nurul?

encik zul pulak, nurul kenal die dari tempat kerja lame
nurul selese sangat berkawan dengan die sebab die selalu bagi pandangan dan nasihat yang bergune sangat untuk nurul. kadang2 die panggil nurul "sayang", tapi nurul tahu die cume sayang nurul sebagai adik. die jage nurul tiap2 hari
nurul selese cerite masalah nurul pade die. termasuk yang nurul tak mampu ceritekan pade udin

nurul bukan 'player'
cinta nurul hanyer 1. hati nurul hanye ade 1 name, SABARUDIN BIN ABD MUTALIB

dan sekarang nurul akan belajar untuk padam name tu. nurul akan tutup serapat-rapatnye pintu tu
bak kate encik zul : nurul mude lagi. masih banyak yang perlu nurul belajar. lebih baik nurul sakit sekarang dari nurul akan sakit kemudian hari :')

SAYANG TAK SEMESTINYA CINTA

awak, saye rindu kat awak. nak sangat cakap "hppy anniversary yg ke 2tahun". tapi tu semue terkubur macam tu je. kite gaduh bukan sebab besar pun. tapi kite sendiri yang keruhkan keadaan tu
terimbas kembali kenangan saat saye pertame kali jumpe dengan awak. teringat kali pertame awak sarungkan cincin tu kat jari saye. walaupun mase tu saye tak rela, walaupun mase tu saye tak sayangkan awak dan hanyer sayangkan awak lepas 6bulan awak usaha untuk buat saye jatuh hati pade awak. saye tak pernah tanggalkan cincin tu awak. saye nak orang tahu yang saye milik awak. teringin nak mandi air bunge macam setiap kali 23haribulan. terime kasih sebab sudi kongsi segalenye dengan saye. didik saye sampai saye jadi orang. sampai saye berjaye lulus spm walaupun tak pergi sekolah. awak. saye nak awak tahu yang saye tak mungkin boleh cintakan orang lain macam saye cintekan awak. saye perlu belajar jadi kuat. saye perlu jadi setabah yang mungkin sebab peluang yang awak bagi pade saye dah habes. 


sampai bila kite nak bersame kalau kite tak serasi kan? :')







♥NURUL NAJIHA AZIZI♥


20march14 ~ SPM result
Thursday, 20 March 2014 ? 0 Budak Comel ?

Assalamualaikumm :')

20 MARCH 2014
hari yang paling mendebarkan bagi seluruh calon SPM 2013
hahaha, sehari sebelum ambil keputusan, jantung nurul dah gugur dulu dah. hehe. takut !
tapi tidur tetap lena keyh memikirkan tak perlu tension2 ngadap fail kat office :)

nurul rase macam tak happy sangat kat tempat kerja baru ni
nurul sayangkan tempat kerja lame. nurul rindu semue bende kat tempat keje lame terutame sekali MYEG
huaa~

Semalam, pagi2 lagi udin dah kejutkan nurul bangun siap pergi ambik keputusan.
actually macam taknak ambik pun ade. takut !
nurul cakap "duit takade lah nak naik bas"
memang lah die ade bagi nurul sebiji motor , tapi die tak bagi nurul bawak motor lagi pergi sekolah

sebab dah pernah terjadi kes ade orang yang suke kat nurul dajalkan motor nurul

udin cakap " tak ape lah, saye dah mintak masuk half-day pun harini, saye teman awak ambik keputusan k"
dengan berat hati, pergi jugak lah siap2
lepas sejam, die ambik nurul depan rumah. die cakap " awak, walau ape pun keputusan awak, saye nak jadi orang yang pertame yang tahu tau"
awak ingat kan perjanji kite..

PERJANJIAN SPM NURUL NAJIHA - SABARUDIN

* kalau lulus, sabarudin akan masuk meminang nurul,
tapi.. kalau nurul dapat tawaran untuk sambung belajar, ia akan ditangguhkan sampai nurul habis belajar
*kalau gagal, sabarudin akan memutuskan hubungan dengan nurul dan tinggalkan nurul serta merta !
huu ~

mule2 die nak bawak nurul breakfast kat mcd,
tapi nurul cakap, lepas ambik keputusan nanti lah kite breakfast yer. nurul taknak rase macam nurul dah pun lulus spm. hehe

makin dekat nak sampai sekolah, makin berdebar rasenyer jantung ni
takut giler ! macam nak nanges pun ade :')
 nurul mintak udin teman sampai nurul ambik result, die kate " takape lah, awak ambik dulu, nanti awak nak jumpe kawan2 lagi, cikgu2 lagi. saye balik dulu. nanti dah siap call saye k"

masuk2 je sekolah, dah ade kawan2 yang nangis, yang gembire, semue ade lah..
nurul beratur nak ambik slip..

"CONGRATULATION, YOU PASS WELL"
hahaha ! semue rase takut, berdebar, seram, sedih, semue lah.. hilang entah kemane. tinggalnyer happy jer tengok result tu
alhamdullillah praise to Allah :')

walaupun nurul tak pergi sekolah dari nurul form4. walaupun nurul hanyer masuk sekolah form5 bulan4,
biarpun mase nurul baru nak daftar sekolah semue orang kate nurul takkan mungkin lulus,
nurul dah buktikan. nurul ade usahe dan nurul boleh berjaye

keputusan nurul lebih baik lagi dari pelajar2 yang kelas Perdagangan
semue tak henti ucap 'tahniah' kat nurul. rase gembire sangat sebab segale usahe nurul tak sia2
cikgu2 pun bangge. yelah, pelajar kelas Teras mampu saing dengan pelajar Perdagangan

yang paling nurul happy, nurul dapat A- for science
yang selame ni tak pernah lulus. hehe. Thanks to Pn. Jegatheswary sebab tanam minat dalam diri nurul untuk belajar sains. kelas science Pn. Jega memang terbaik :')
kalau lah Pn. Jega ade dekat situ. die mesti gembire dengan nurul kan
tapi die tengah sambung Master dekat U.

nurul cume sempat call die untuk bagitahu keputusan yang nurul dapat
walaupun dalam handphone, suare die macam cerie sangat. die kate tak sangke yang nurul mampu buat

haritu, nurul tawaf satu sekolah cari cikgu2 yang pernah mengajar nurul untuk ucap terime kasih sangat2 sebab ajar dan bantu nurul walaupun dalam tempoh yang singkat
yang paling nurul bangge adelah mase nurul jumpe Penolong Kanan HEM dan Guru Besar

mase nurul mule2 masuk, Guru Besar cakap nurul tak mungkin akan lulus kalau nurul tak sekolah mase form4
tapi, nurul tunjuk kat die slip nurul.. nurul cakap "saye dah buktikan, walaupun saye tak sekolah langsung mase form4. saye tetap boleh lulus dengan bantuan cikgu2 dan usaha saye"
guru besar senyum dan ucapkan tahniah kat nurul

nurul pun ucap terime kasih pade Penolong Kanan HEM
sebab selame nurul belajar, die banyak pantau nurul. die suke cabar nurul. die selalu cakap
"semue cikgu2 bercerite pasal kamu, cikgu2 semue puji kamu bijak. saye nak tengok keputusan yang kamu mampu dapat mase Trial/SPM nanti"
mule2 memang lah takut sangat sebab takut tak dapat buat. tapi sekarang nurul dah lega

lepas dah call udin suruh ambik depan sekolah,
nurul buat muke sedih.. nurul cakap "awak, saye sedih.. saye dah berusaha yang terbaik, kenape keputusan saye macam ni" *hehe, saje nak buat kejutan..
die kate, takapelah. bersyukurlah. awak dah usaha, dah itu je yang mampu. nak buat macam mane

kitorang pergi lepak kat taman, mase tu die still belum tahu lagi keputusan nurul.
kat taman tu, mase die tengok slip nurul, die pulak yang nanges..
die terus peluk nurul, die cakap " awak tipu saye ye? awak.. keputusan awak bagus, saye yang pergi sekolah ni pun gagal. kan bagus awak macam ni. awak tu sebenarnyer pandai.. cume malas jer.. awak, saye dah berjaye didik awak. 2tahun awak saye sakit sangat2, saye sabar didik awak sampai awak nak pergi sekolah. terime kasih awak.. awak dah balas pengorbanan saye. tak sie2 saye hantar ambik awak setiap hari pergi dan balik sekolah"

mase tu. air mate dah jauh menjurai dah.
yups. thanks to him. die yang banyak bekorban untuk nurul selame ni. die ambik dan hantar nurul setiap hari, die bagi nurul bekal dan belanje setiap hari

die bawak nurul pergi Kl celebrate nurul lulus spm
hehe ! syok.. tapi dalam gembire tu, pasti akan ade sedih. die isap rokok depan nurul. 1 bende yang sangat nurul benci.
malam tu pulak, die ungkit kisah nurul curang depan semue orang
nurul dengar kawan2 die cerite die rapat dengan perempuan lain lah, minum lah, isap dadah lah. nurul tertekan sangat. nurul benci lelaki yang macam tu. BENCI !
die janji nak bagi kelonggaran gunekan tab sebagai hadiah nurul lulus SPM, tapi ternyate die ambik balik
same je macam die tak payah bagi dari mule. huem :'(

bila nurul sampai rumah, nurul tunjuk keputusan nurul. takade sorang pun beri respond. sedih sangat2
sampai macam tu sekali ke diorang tak boleh nak hargai nurul? semue org kat sekolah bangge dengan nurul, keluarge nurul sendiri? takade respond langsung. macam nurul tak wujud !

nurul mesej En Zul Myeg, sebab die je lah yang selalu ade saat nurul sedih
nurul tulis 

"abang, nurul dah buat yang terbaik untuk SPM, tapi kawan2 dan cikgu2 je bangge dengan nurul, die janji nak bagi tab, tapi die tak bagi pun. family nurul lagi lah. buat bodoh je. atleast nurul dah cube. nurul tak sekolah dari form4. hanye pergi sekolah mase form5. nurul sedih giler kot :'( tak boleh ke family atau die sebagai orang yang paling rapat dengan nurul hargai dan support nurul? huem"

En Zul Myeg balas..

"boleh je abang bangga dengan nurul ape. tahniah. biar lah diorang nak bangga atau tak yang penting kita bangga dengan diri sendiri, biar orang fikir kita tak pandai mana tapi diorang tak tahu yang kita lagi pandai dari diorang"

thanks to En Zul, sebab selalu ade untuk nurul. nurul selese sangat kawan dengan en zul. sebab nurul tak perlu sorokkan ape pun dari die. nurul bebas cerite ape yang nurul rase, nurul percayekan die. die bukan jahat. tapi yang pelik sikit bila die mula panggl nurul "sayang"
die sayangkan nurul ke? tapi hakikatnye die tahu kan yang nurul dah pun berpunye :/

malam tu, tertido dengan air mate yang masih mengalir di pipi


♥NURUL NAJIHA AZIZI♥


TAK ADIL !
Thursday, 6 March 2014 ? 0 Budak Comel ?

ASSALAMUALAIKUMM :')

04 MARCH 14

pagi terjage sebab dengar bunyi handset kakak
golek2 lah dulu memandangkan awal lagi
lepas tu ayah masuk bilik kejutkan along.. ayah cakap "along, pakwe kau ade kat depan tu"

sebenarnyer dalam hati memendam rase jer..

kenape mama ayah boleh terime someone yang baru along kenal.. lelaki
tapi mama ayah tak boleh terime langsong udin yang dah jage nurul sejak 2tahun yang lepas
dari nurul seorang yang sangat liar sampai akhirnyer seorang yang bertudung dan jarang keluar

kenape mama tak nampak ape yang udin cube untuk lakukan untuk ambik hati mama ayah
die bukan dari keluarge yang jahat

kenape ayah jijik sangat nak tengok muke udin?
kenape pakwe along boleh ambik along depan rumah sedangkan udin perlu tunggu depan lorong untuk ambik nurul?
tu pun, bila udin ambik depan lorong pun mama ayah marah..
sedangkan lelaki tu? siap sampai ambik dalam rumah
ape bezanyer angah dan along? ape bezanyer udin dan lelaki tu?

kenape mama? kenape ayah?
bagitahu angah ape salah udin? ape kurangnyer udin berbanding lelaki yang along kawan tu?

sebab udin miskin ke? sebab udin cume ade motor tapi orang tu ade kerete?
sebab udin tak belajar pandai tapi orang tu ade master?

penting ke semue tu mama? ayah?
at least die mampu jage anak mama ni 2tahun ma !

angah paham udin xbelajar tinggi.. angah faham udin takade kerete
angah faham udin dan keluarge die tu miskin sedangakn kite mungkin dari keluarge yang cukup makan pakai
perlu ke tengok pade perbezaan tu ma? ayah?

perlu ke kami jumpe kat luar? kenape mama ayah tak izinkan kami untuk jumpe depan rumah jer?
at least mama ayah tahu ape yang kami buat, salah atau betul hubungan kami cipta

bila nurul cerite pade udin
udin jawab

"awak, saye tahu saye tak belajar tinggi2 macam lelaki tu
saye tak tahu kenape ayah awak marah sangat saye ambik awak depan rumah, bukan itu jer, depan lorong pun die nak marah
saye tahu saye tak mampu beli kerete, motor saye sekarang pun hutang lagi
takape lah awak. 
nanti kita usahakan same2 yer sampai kite pun ade kerete yer
awak percaye kan yang saye mampu jage awak?

Ya Allah, berlinang rasenyer air mate ni

mase kakak nurul nak keluar tu, die nak bawak laptop
laki tu tanyer.. kenape nak bawak laptop, tinggal je lah rumah
lepas tu kakak pergi jerit kuat2
"aku lebih percayekan kucing dari orang dalam rumah ni"

tersentak hati nurul

dari dulu, walaupun duit nurul hampir 5ribu hilang kat rumah tu saje
sebiji laptop udin hilang kat rumah tu
nurul tak pernah kate ape

sampai waktu tu nurul malu sangat dengan udin bila udin cakap "takape lah, bukan rezeki saye nak pakai laptop kot, Allah lebih mengetahuinya"
nurul faham perasaan die, die sedih.. die mane pernah ade laptop.. mane pernah dapat handset mahal2
mak sakit kanser leher.. ayah tak kerja jage mak.. die pun anak sulong

mama.. ayah
angah tahu udin tak pandai.. tak belajar tinggi mane.. dan angah tahu udin pernah buad salah pukul angah dulu
tapi sesekale cube mama ayah paham hati angah
walau teruk macam mane pun die, die kan dah berusaha untuk jadi yang terbaik depan mama ayah?
die kan dah cube jage angah selame 2tahun ni

malam,
udin bawak nurul makan kat luar..
perancangan sebenarnye die nak bawak nurul balik rumah die makan udang masak sambal tempoyak sebab nurul dah teringin sangat2
tapi nurul fikir jugak.. mase tu dah pukul 9:30 malam. tak manis lah kalau datang makan rumah orang kan

so.. nurul ambik keputusan untuk mintak die bungkus jer lepas tu makan kat mane2
mase makan, die cakap nak pergi karoke lepas habis makan
die tanyer nurul nak ikut ke tak
memang jawapannyer tak lah kan.. nurul tak suke tempat yang bising dan serabut macam tu

sebenarnyer pukul8:30 tu nurul dah makan dengan boss dah nasi goreng paprik
tapi memandangkan dah ngidam sangat nak makan udang masak sambal tempoyak
makan lah lagi satu pinggan
hahahaha !

baru jer lepas habis makan.. kawan die dah terjerit2 panggil die ajak pergi karoke
lepas tu die jerit balik "sekejap lah babi"
tiba2 tangan nurul terus TERtampar pipi die. tak kuat mane pun..
tapi semue kawan2 die pandang. die malu. die marah nurul sebab tak reti jage maruah die

fikir lah, duduk kat kedai makan yang ramai orang.. tempat public. ade budak2 kecik dan orang tue
tak boleh ke jage sikit adab tu? jage sikit pertuturan tu

maruah die je ke die fikirkan? maruah nurul yang bersame dengan die?
arghh ! tak matang betul !

atas motor die marah2 nurul sebab tampar die depan khalayak ramai
sampai die mintak putuskan hubungan mase tu jugak
seriously, nurul tak kesah.. salah nurul ke bende tu jadi?

nurul tak sengaje tertampar pipi die
sebab nurul diajar untuk jage adab dan tingkah laku dan adab nurul tak kire dimana nurul berada

MR SABARUDIN BIN ABDUL MUTALIB


♥NURUL NAJIHA AZIZI♥


LEARN FROM MISTAKE
Saturday, 1 March 2014 ? 0 Budak Comel ?


ASSALAMUALAIKUMM :')

20 MARCH 14
checkup yang pertame nurul kat HOSPITAL TENGKU AMPUAN RAHIMAH KLANG
mula2 berdebar.. macam2 alasan nurul bagi agar nurul tak perlu pergi checkup
nurul takut. nurul dah puas dengan injection. ambik darah, masukkan darah. gas asthma.. dah macam tak larat dah pun
tapi, walau macam mane pun, pakse diri jugak untuk pergi.. mama temankan :)
sambil tunggu giliran, sempat main whatsapp lagi. hahaha ! hospital kerjaan kan.. lame giler nak tunggu.. almost 2hours jugak lah mase tu..

bila masuk bilik doktor.. dah lepas check ape semue, doktor cakap.. usus tu terkoyak.. again, doktor bebel2 suruh jage makan.. jage pantang.. ubat jage pernah lupe.. lepas tu doktor tu main ugut2 pulak. die cakap "kalau u datang sekali lagi luke tu tak baik jugak dengan ubat2 yang saye akan bekalkan.. kite akan straightly buat operation" hekkkkk

adoii. doktor ni menakutkan betullah. main ugut2 pulak.. saye tak sakit lah ! muke ni ade nampak macam muke orang sakit ker?? mama cakap "haaa ! dengar tu.. takade bende yang boleh pulihkan kau melainkan diri kau sendiri.. makan ubat, jage makan.. kalau tak, betul2 mama hantar kau pergi hospital buat operation. tapi kite tak buat kat hospital kerajaan la. susah.... kau boleh pilih, nak hospital PANTAI. ataupun KPJ klang"

NEXT APPOINMENT : 13 MARCH 14

SAYANG? boleh.. TAPI, jangan terlalu sayang
CINTA? boleh.. TAPI, jangan terlalu cinta

itu yang nurul belajar pade usie nurul 18tahun ni.. tak perlu untuk berharap pade sesuatu. tak perlu tangisi sesuatu jika ia pergi. sebab semkain kuat kita untuk tempuh hidup tanpe die disisi... semakin tak keruan orang yang tinggalkan kite tu..
sekarang, nurul baru faham ape yang ayah nurul cube untuk sampaikan dari 2tahun yang lepas.. mase nurul sentiase tangisi bila orang nak tinggalkan nurul. sentiase meratap dan merayu untuk kembali lagi walaupun peritnyer nurul yang rase..

sekarang, alhamdulillah nurul bahagia dengan kehidupan sekarang.. tak ada lagi air mate yang gugur mengalir di pipi saat die tinggalkan nurul. bahkan, kalau selalunyer nurul yang mengalah, memujuk dan merayu untuk kembali, sekarang die yang akan pujuk, dan mengalah untuk kembali..

nurul tahu nurul seorang yang liar dulu. keluar sane ni. lepak dengan orang tak menentu.. dulu nurul tak fikir risiko yang akan nurul tanggung.. sekarang ni rase macam.. kalau lah nurul mampu putar balik mase dan betulkan semuenyer.. pasti semuenyer akan berubah

baru2 ni timbul satu cerite..

1 hari tu mase baru balik dari makan malam.. mama ayah tanyer.. 'kau berkawan dengan siape budak kampung delek/sungai udang? abang hasnol kate kau berkawan dengan mat2 rempit yang bukan.. lepas tu suka belanje orang sane sini.. Ya Allah. tiba2 terkejut sekejap.. sambil berfikir balik nurul cakap dengan mama 'mane ade angah berkawan dengan diorang.. angah berkawan dengan udin je, kalau nak kate angah belanje orang sane sini.. mane lah angah ade duit. duit gaji semue angah bagi mama kan..' huem

siape lah agaknyer yang buat cerite tu kan? nurul pon taktahu nak kate ape.. dah memang nurul tak buat

dear mama ayah,
memang lah angah ni nakal. angah tak sepandai along. tak sebergune abang adik.. but, it is me ! why can't you both just accept who am i and support me? mama, angah benci sangat kat ayah.. tapi bila mama nak kawin dengan ayah. ade angah bantah? angah hormat keputusan mama.. angah cube fikirkan kebaikan mama. bukan benci yang angah pendam selame ni. angah tahu.. angah takkan mampu jadi sepandai along. angah tahu, angah takkan mampu jadi sebergune abang adik. i'm sorry.


PEOPLE MAKE MISTAKE. 
DON'T JUDGE IT BY HOW MUCH MISTAKE THEY DO.. 
BUT JUDGE IT BY WHAT THEY LEARN TO BE :)


♥NURUL NAJIHA AZIZI♥


SABARUDIN BIN ABDUL MUTALIB
Wednesday, 5 February 2014 ? 0 Budak Comel ?


ASSALAMUALAIKUMM :')
Ya Allah, dah 2minggu tak dengar kaba dari die. rindu sangat2 sebenarnyer
setiap hari hanyer boleh renung gambar die dalam handphone
okay lah tu kan?
harini bukak facebook. tiba2 nampak newsfeed name die, bukak..
die update status :

aq rindu dkt si die,
hari nie 5.1.2014,
aq mimpi si die dgn laky lain,
btl kew?
ya allah tabahkn hatiku...
bertapa aq cintakn kau seorang didlm dunia nie...
maafkn aq cyg,
aq dh xpkai nombor lama...
allah jew th bertapa rindu n setia aq dkt kau cyg...

arghh ! rase nak nanges je..
firstly mase bace tu. nurul dah senyum sampai ke telinge dah
ingatkan die rindukan nurul sebab dah 2minggu tak jumpe
bila dah 3-4 kali bace status tu. rase sedih sangat2
betape aku cintakan kau seorang dalam dunie ni?

cuma ada 1 nama je dalam hidup die yang die betul2 cinta
NURUL HAFIZAH
tiba2 rase down sangat2

arghh ! lupekan je lah pasal die. fokus untuk kerja je okay nurul :')
kalau die tak ingatkan kau, kenape perlu hari2 kau fikir pasal die? sedih2 kan hati sedangkan die happy dengan kehidupan die..

nurul tahu nurul mampu jage diri nurul. kalau die betul2 sayangkan nurul,
die takkan tinggalkan nurul saat nurul betul2 perlukan die
saat kesihatan nurul macam ni
mesti die akan rendahkan ego die untuk nurul

takape lah nurul. just jage diri kau macam biase
kan abang zul dah kate
'pernah tak kite fikir, saat kite betul2 susah dan betul2 mengharapkan seseorang, tapi orang tu takade, kite maseh boleh berdiri dan berjalan seperti biase walaupun tanpe die'
huem ! siape lah nak dekat nurul ni
nurul saket, entah bila nak 'jalan' dah.. tak perlu kot rasenyer nak bercintan2 lagi ni

jumaat ni birthday die yang ke-20
happy birthday sayang. semoge sayang bahagie dunie dan akhirat. nurul sentiase doakan untuk sayang
semoge panjang umur dan dimurahkan rezeki
jangan tension2. ingat, awak tu dah 20tahun. dah masuk angke 2, so
tak perlu kot untuk merempit2 lagi yer sayang. nurul tak marah. cume risaukan diri awak tu
saye tahu awak matang
saye sayangkan awak selamanya :')

awak cakap haritu yang awak janji awak akan jage saye.
buat saye terseyum, ketawa, bahagia dan membuatkan saye ingin hidup bersame awak
seribu tahun lagi
tapi, kenape awak mungkiri janji awak? takape lah awak.. saye faham
cinta tak boleh dipaksa
kalau kita bertepuk sebelah tangan, takkan berbunyi punn
saye akan ingat kate2 awak sampai bila2

nurul selese untuk single :')
biarlah walaupun bukan die yang pertame dalam hidup nurul. tapi at least die akan jadi yang terakhir buat nurul.
aminn :') 23.02.2012. terime kasih SABARUDIN BIN ABDUL MUTALIB


♥NURUL NAJIHA AZIZI♥


SAKIT LAGI?
Tuesday, 21 January 2014 ? 0 Budak Comel ?


ASSALAMUALAIKUMM !


cerite harini, tangan kanan sudah berbalutt
woahh ! tak tahu kenape sebenarnyer. sejak seminggu yang lepas
badan ni rase macam tak boleh baring atau duduk terlalu lame
bila baring/duduk terlalu lame je mula lah kepale tu rase berpinar semacam jer

pagi tadi mama mintak tolong hantar mama pergi kerje
bangun lah macam biase
dah rase dah pening sangat2 dari bangun tu, tapi kuatkan jugak hati sebab nak hantar mama kerje
pastu fikir nak hantar adik sekolah
bila sampai je ruang tamu, jadi tak boleh jalan sangat.
nurul hilang imbangan, terus jatuh . mase tu tak rase ape lah sebab kepale ni
dah macam kene dadah khayal jer

5minit jugak lah. kepale berpinar sangat2.. bangun pun tak boleh
at last, sempat jugak hantar mama pergi kerje
dan, alhamdulillah jugak selamat hantar mama kerje dah selamat balik

mama ade whatsapp cakap pergi klinik check
mungkin tekanan darah rendah
mase sampai tempat kerja, ade jugak lah check dalam internet tentang tekanan darah rendah
yelah, tak pernah pun jadi kat nurul selame nurul hidup 18 tahun ni kan
tiba2 jadi macam ni pulak. adoi, ape lagi lah yang nak jadi ni

harini call abang rostam (branch manager kurnia) tanyer pasal non motor punye kes
and then tetibe die cakap, 'abang ade niat lah nurul..'
first die cakap macam tu, rase macam endah tak endah je, tapi dalam hati memikirkan
'apelah niat abang aku ni'
kali ketiga die cakap macam tu, nurul tanyer lah die 'niat ape abang'?

and then die cakap 'niat nak belanje nurul kfc esok'
terus terjerit 'yeayyyy !' hahaha
pastu terus cakap kat die 'nurul taknak kfc, nurul nak pizza hut'
pastu die terus cakap, 'kalau nurul nak pizza, kite makan pizza lah esok'

fuhh ! semangatnye nak datang kerje esok
baiknyer lah abang aku sorang tu. apelah mimpi die

and then saje lah bergurau dengan die
snap gambar tangan yang sakit tu. pastu hantar kat die
die tanyer kenape? cakap je lah jatuh. die ade tanyer, macam mane boleh jatuh
malas la nak cerite yang nurul sakit
so, just cakap kat die mase tu, 'nanti lah nurul cerite'

pastu saje lah cakap kat die, 'abang, esok makan pizza, abang kene lah suapkan nurul'
'sebab tangan nurul yang terseliuh tu belah kanan, macam mane nak makan pizza'
lepas tu die kate 'takape, nanti abang jampi bagi sembuh'
hahaha ! kelakar je lah abang nurul seorang tu

huem ! sayang tak semestinya cinta kan?


♥NURUL NAJIHA AZIZI♥




Older Post